ua en ru

Лондон після Brexit розраховує на "нове глибоке й особливе партнерство" з ЄС

Лондон після Brexit розраховує на "нове глибоке й особливе партнерство" з ЄС Фото: Девід Девіс озвучив очікування Британії від переговорів із ЄС (ВВС)

Переговори з ЄС будуть складними, але Британія не відвернеться від Європи

У Лондоні вважають, що на переговорах щодо Brexit важливо досягти такої угоди з Європейським Союзом, яка уможливить "хороший розвиток" і для Великобританії, і для ЄС, а також "нове глибоке та особливе партнерство". Про це заявив британський міністр із питань виходу країни з Євросоюзу Девід Девіс 18 червня, передає DW.

При цьому в уряді в Лондоні, як і раніше, заявляють про дотримання чіткого курсу на вихід Великобританії зі складу Євросоюзу.

"Жодних сумнівів немає. Вихід дасть нам можливість створити позитивне нове майбутнє для Великобританії, в якому ми будемо вільно контролювати свої кордони, ухвалювати власні закони та робити те, що роблять суверенні держави", - заявив у неділю Девіс.

Він визнав, що деякі пункти переговорів із ЄС будуть складними, але Великобританія не відвернеться від Європи. За його словами, важливо досягти угоди, яка уможливить "хороший розвиток" і для Великобританії, і для ЄС, а також "нове глибоке та особливе партнерство".

Нагадаємо, переговори про Brexit мають розпочатися у Брюсселі в понеділок, 19 червня. ЄС та Великобританія мають завершити їх до 2019 року.