ua en ru

Британія та ЄС підтвердили початок переговорів по Brexit 19 червня

Британія та ЄС підтвердили початок переговорів по Brexit 19 червня Фото: незабаром розпочнуться переговори по Brexit (pixabay.com)

Представники Британії та ЄС підтвердили початок переговорів по Brexit

Британський міністр з питань Brexit Девід Девіс та уповноважений Європейського союзу Мішель Барньє почнуть переговори щодо виходу Великобританії з Євросоюзу в понеділок. Про це у четвер повідомили в британському департаменті по виходу з Європейського союзу, передає Reutes.

"Девід Девіс, державний секретар по виходу з Європейського союзу і Мішель Барньє, головний парламентер Європейської комісії, сьогодні погодилися почати переговори по статті 50 у понеділок, 19 червня", - йдеться в заяві департаменту.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що переговори по Brexit розпочнуться 19 червня. Офіційні представники Брюсселя і Британії вперше після референдуму обговорять умови відмови Сполученого Королівства від членства в ЄС.

Брюссель насамперед цікавлять гарантії для громадян держав ЄС, які живуть у Великобританії і виконання країною всіх фінансових зобов'язань, узятих нею в якості члена Євросоюзу.