ua en ru

Ломаченко отримав статус суперчемпіона WBA

Ломаченко отримав статус суперчемпіона WBA Фото: Василь Ломаченко (instagram.com/lomachenkovasiliy)

Українець може претендувати на бій з чемпіоном WBA в будь-якій ваговій категорії

Український боксер Василь Ломаченко отримав статус суперчемпіона Всесвітньої боксерської асоціація (World Boxing Association; WBA). Про це повідомляє Ring Polska.

Даний титул дозволить Ломаченко претендувати на бій з чемпіоном за версією WBA в будь-якій ваговій категорії.

За інформацією видання, WBA вирішила розіграти пояс звичайного чемпіона організації між венесуельцем Хорхе Лінаресом (44-4, 27 КО) і Даудом Йорданом (38-3, 26 КО) з Індонезії. Обидва боксери вже отримали повідомлення про необхідність почати між собою переговори.

В останньому поєдинку Ломаченко нокаутував Лінареса і відібрав у нього титул WBA в легкій вазі. За правилами професійного боксу украинець не міг володіти титулами у різних вагових категоріях. Боксер зробив вибір на користь легкої ваги (до 61,2 кг) і відмовився від пояса WBO у другій напівлегкій дивізіоні (до 59 кг).

Ймовірно, Ломаченко повернеться в ринг на початку грудня, об'єднавчим поєдинком проти переможця зустрічі Раймундо Бельтран (35-7-1, 21 КО) - Хосе Педрас (24-1, 12 КО).

Нагадаємо, Всесвітня боксерська організація (WBO) привласнила статус суперчемпіона в суперважкому дивізіоні абсолютному чемпіонові світу українцеві Олександру Усику.