ua en ru

Локдаун в Києві: як оформити спецпропуск на проїзд у громадському транспорті

Локдаун в Києві: як оформити спецпропуск на проїзд у громадському транспорті Фото: громадський транспорт у Києві (Віталій Носач, РБК-Україна)
Автор: РБК-Украина

У Києві з понеділка, 5 квітня, вводяться спецперепустки для проїзду в громадському транспорті і метро. Про те, як їх оформити, розповів перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Про це в коментарі "Громадське радіо" повідомив Поворозник.

За його словами, для отримання спецперепустки потрібно написати лист у Департамент транспорту Київської міської державної адміністрації (КМДА). В документі необхідно обґрунтувати потребу в його отриманні та вказати контактний номер телефону. "Після того протягом певного часу заявнику передзвонять і скажуть куди прийти за перепусткою", - пояснив він.

У свою чергу, заступник голови КМДА Валентин Мондіевскій нагадав про переведення з 5 квітня навчальних і дошкільних закладів на дистанційний режим роботи. "На жаль, введення попередніх обмежень не дало своїх результатів. Рівень захворюваності все ще дуже високий, тому ми змушені перейти в режим повного локдауну. Сподіваюся, що за ці тижні нам вдасться поліпшити ситуацію", - цитує прес-служба міськадміністрації Мондіевского.

Він також зазначив, що Департамент освіти і науки КМДА підготував для педагогів і батьків школярів додаткові матеріали для проведення дистанційних уроків, а для дошкільнят працювати платформа "Дитячий сад онлайн".