ua en ru

"Ліверпуль" вперше за 30 років став чемпіоном Англії

"Ліверпуль" вперше за 30 років став чемпіоном Англії Фото: "Ліверпуль" вперше з 1990 року став чемпіоном Англії (facebook.com/LiverpoolFC)

Команда Юргена Клоппа достроково завоювала титул

"Манчестер Сіті" на виїзді поступився "Челсі" в матчі 31 туру англійської Прем'єр-ліги (АПЛ) з рахунком 1:2. Поразка прямого конкурента дозволила "Ліверпулю" достроково завоювати титул чемпіона Англії сезону-2019/20.

Про це повідомляється на сайті мерсисайдського клубу.

Команда Юргена Клоппа гарантував собі перше місце в турнірній таблиці за сім турів до закінчення чемпіонату. "Городяни", що йдуть на 2 позиції в таблиці, позбувся навіть математичних шансів обійти "Ліверпуль".

Це найшвидша оформлена перемога в чемпіонаті Англії в історії. Підопічні Юргена Клоппа побили рекорд трьох клубів, які забезпечили собі чемпіонство за п'ять ігор до кінця турніру. "Манчестер Сіті" зробив це в сезоні-2017/18, "Евертон" - в 1984/85, а "Манчестер Юнайтед" двічі - в сезонах-1907/08 і 2000/01.

Таким чином, "Ліверпуль" став 19-кратним чемпіоном країни, поступаючись за цим показником лише "Манчестер Юнайтед", на рахунку якого 20 перемог за всю історію.

Свій останній титул чемпіона Англії "мерсисайдці" завоювали під керівництвом Кенні Далгліша в сезоні 1989/1990, ще до заснування Прем'єр-ліги, під егідою якої чемпіонати проходять з 1992 року.

З того часу команді підкорялися Кубок і Суперкубок Англії, Кубок Англійської футбольної ліги, Ліга чемпіонів, Кубок УЄФА, Суперкубок УЄФА і Клубний чемпіонат світу.

Наставник "мерсисайдців" Юрген Клопп став першим німецьким тренером, який виграв Прем'єр-лігу. Це його дев'ятий титул в тренерській кар'єрі.

Цікаво, що в наступному турі "Ліверпуль" гратиме на виїзді якраз з "Ман Сіті". Матч відбудеться на стадіоні "Етіхад" за порожніх трибун.

Нагадаємо, АПЛ навіть в умовах карантину через пандемію коронавірусу має намір провести церемонію вручення трофея "Ліверпулю".