ua en ru

Ліванське крило "Аль-Кайєди" взяло на себе відповідальність за вибух біля посольства Ірану

Ліванське крило "Аль-Кайєди" - "Бригади Абдулли Аззама" - взяло на себе відповідальність за вибух біля іранського посольства в Бейруті, передає агентство Reuters.

"Осередок Хуссейна бін Алі в "Бригадах Абдулли Аззама" стоїть за атакою на іранське посольство в Бейруті", - написав у своєму мікроблозі в Twitter релігійний лідер угруповання шейх Сіраджутдін Зуракат.

Повідомляється, що "Бригади" загрожують подальшими терактами на території Лівану. Для припинення насильства вони поставили дві умови: висновок іранських військ і відгук іранських волонтерів з Сирії, а також звільнення соратників угруповання з ліванських в'язниць.

"Бригади Абдулли Аззама" є одним з провідних підрозділів "Аль-Кайєди" в Лівані. Організація названа на честь відомого палестинського теолога Аззама, радикального проповідника джихаду, пов'язаного з угрупованням "Хамас". У листопаді 1989 р. Аззам був убитий невідомими в результаті вибуху в пакистанському місті Пешавар.

Раніше повідомлялося, що сьогодні біля посольства Ірану в Лівані прогримів потужний вибух, загинули щонайменше 23 людини, кількість поранених на даний момент досягла 146 осіб. Відомо, що серед жертв трагедії і аташе Ірану по культурі Ібрагім Ансарі.