ua en ru

Литвин: Підстав для розпуску ВР немає

Підстав для розпуску Верховної Ради (ВР) немає. Про це на брифінгу заявив спікер ВР Володимир Литвин, передає кореспондент РБК-Україна.

Спікер сказав: "Я переконаний, що Верховна Рада, хоча і розкритикована, існує як запорука демократичного розвитку... Постановою Верховна Рада не припиняє свою діяльність, тому нам необхідно не намагатися переламати один одного, а нам потрібен діалог, щоб вийти на конструктивне рішення про розвиток країни".

Він підкреслив: "Попри нелюбов до цієї Верховної Ради наступний термін виборів визначений конституційним законом... І голосів для прийняття іншого рішення, я відчуваю, немає".

Коментуючи можливість складення депутатських мандатів, Литвин зазначив, що для цього необхідне голосування у Верховній Раді "Я хочу подивитися, хто буде голосувати. Тому це, очевидно, політична кампанія", - сказав спікер ВР.

Нагадаємо, перший заступник голови фракції БЮТБ Андрій Кожемякін заявив про готовність фракції зареєструвати проект постанови про розпуск ВР у разі неприйняття завтра постанови про прискорений розгляд закону про гуманізацію відповідальності у результаті правопорушень у сфері господарської діяльності, а також самого закону.