ua en ru

Литвин: Для України розвиток відносин з Японією є пріоритетом

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин зазначає, що Україна розглядає розвиток відносин з Японією як один із своїх головних зовнішньополітичних та зовнішньоекономічних пріоритетів. Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради.

Під час зустрічі з прем´єр-міністром Японії Йосіхіко Нода у Токіо Литвин наголосив на необхідності підтримання й надалі політичного діалогу на найвищому рівні між двома країнами. Керівник парламенту висловив вдячність Японії за постійну підтримку України на шляху демократичних та соціально-економічних перетворень, у справі ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, у наданні технічної і грантової допомоги на розвиток української культури, освіти та охорони здоров´я.

Він висловив глибокі співчуття і слова підтримки всім потерпілим внаслідок Великого східно-японського землетрусу, цунамі та аварії на атомній електростанції "Фукусіма-1", що сталися у березні минулого року, і запевнив у готовності України надавати і надалі всебічну допомогу для подолання наслідків цієї національної трагедії.

Нагадаємо, Україна та Японія планують у квітні 2012 р. підписати угоду про співпрацю з реагування на надзвичайні ситуації на АЕС.