ua en ru

Литва продовжила режим НС на кордоні з Білоруссю до 24 січня

Литва продовжила режим НС на кордоні з Білоруссю до 24 січня Фото: кордон Литви (facebook.com/LRVRM)
Автор: Ольга Белей

Сейм Литви проголосував за урядову пропозицію продовжити режим надзвичайного стану на кордоні з Білоруссю, введений через загрозу масового нелегального перетину кордону. Режим НП діятиме до 24 січня 2022 року.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на LRT.

"У вівторок Сейм схвалив пропозицію уряду про продовження правового режиму надзвичайного стану на кордоні з Білоруссю. Спочатку Кабінет міністрів пропонував ввести цей режим на кордоні з Польщею, але пізніше, після консультацій з фракціями Сейму, було вирішено відмовитися від цієї ініціативи і запропонувати продовжити правовий режим тільки на кордоні з Білоруссю", - йдеться в повідомленні.

При цьому уточнюється, що "за" проголосували 102 депутати, голосів "проти" і "утрималися" не було.

"Дію надзвичайного стану продовжили до 00:00 24 січня 2022 року. Попередній термін закінчиться 9 грудня", - уточнює ЗМІ.

Фінальне рішення стосується тільки 5-кілометрової смуги території вздовж кордону з Білоруссю. Спочатку обговорювалася ідея поширити надзвичайний стан і на польський кордон, так як з того напрямку в Литву можуть потрапляти мігранти, яким все ж вдалося проникнути з Білорусі в Польщу. Після консультацій з парламентськими фракціями від цього відмовилися.

Варто відзначити, що дія надзвичайного стану продовжить поширюватися на місця, де розселили мігрантів.