ua en ru

Ліптон назвав три умови для перегляду програми співпраці України з МВФ

Ліптон назвав три умови для перегляду програми співпраці України з МВФ Фото: Девід Ліптон (flickr.com/imfphoto)

У МВФ наполягають на реалізації Україною всіх ключових положень Меморандуму

Україні для перегляду програми співпраці з Міжнародним валютним фондом необхідно створити Антикорупційний суд, поліпшити фінансовий стан НАК "Нафтогаз України" і державних фінансів в цілому, а також нормалізувати бюджетну політику. Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявив перший заступник голови МВФ Девід Ліптон.

"Україні необхідно реалізувати всі три ключові положення (Меморандуму, - ред.). Країні потрібен Антикорупційний суд. Корупція і те, як вона впливає на залучення інвестицій і розвиток бізнесу, є для України серйозною проблемою", - зазначив Ліпон.

Другою умовою він назвав поліпшення фінансового стану "Нафтогазу" і державних фінансів в цілому для підтримки стабільної ситуації.

"Все, що руйнує її, вельми небезпечно. Не кажучи вже про те, що з лібералізацією цін на газ Україні вдалося знизити рівень суттєвої залежності від російського газу, і останнє, що потрібно країні, - це відновлення цього залежного становища", - заявив Ліптон.

Він також додав, що ще однією умовою є нормалізація бюджетної політики.

"І я просто не бачу причин, через які Україна може не виконувати всі ці три реформи", - підкреслив перший заступник голови МВФ.

Нагадаємо, раніше Ліптон застеріг Україну від наслідків зупинки реформ.

"Призупинення, не кажучи вже про відкат, може бути вкрай контрпродуктивним для країни і призведе до втрати деяких важливих досягнень, яких вже вдалося досягти. Таким чином, ми як і раніше рекомендуємо Україні продовжувати реалізацію реформ", - сказав Ліптон в інтерв'ю РБК-Україна.