ua en ru

Заступник голови МВФ застеріг Україну від наслідків зупинки реформ

Заступник голови МВФ застеріг Україну від наслідків зупинки реформ Фото: Девід Ліптон (kmu.gov.ua)

У МВФ рекомендують продовжити реалізацію реформ в Україні

Призупинення реалізації реформ загрожує Україні втратою деяких важливих досягнень. Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявив перший заступник голови Міжнародного валютного фонду (МВФ) Девід Ліптон.

"У України насправді немає можливості відкладати реалізацію реформ. Призупинення, не кажучи вже про відкат, може бути вкрай контрпродуктивним для країни і призведе до втрати деяких важливих досягнень, яких вже вдалося досягти. Таким чином, ми як і раніше рекомендуємо Україні продовжувати реалізацію реформ", - заявив Ліптон.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна і МВФ обговорюють умови перегляду програми співпраці. На переговорах з главою Нацбанку Яковом Смолієм перший заступник голови МВФ Девід Ліптон заявив про суттєвий прогрес у проведенні реформ.

"Україна досягла суттєвого прогресу в стабілізації економіки і створенні потенціалу для зростання. Міжнародна ситуація зараз сприятлива для реформ, тому важливо не втрачати часу. Ми готові допомагати Україні в забезпеченні успіху її реформаторських зусиль", - зазначив він.

Крім того, повідомлялося, що на даний момент сторони узгоджують умови приїзду місії МВФ до Києва для подальшої співпраці в рамках програми.