ua en ru

Ліквідація підводного човна і висадка десанту: Україна провела масштабні навчання

Ліквідація підводного човна і висадка десанту: Україна провела масштабні навчання Фото: навчання в Миколаївській області (mil.gov.ua)
Автор: РБК-Украина

П'ятиденні навчання пройшли в Миколаївській області

У Миколаївській області завершилися п'ятиденні масштабні навчання військової морської авіації. В рамках навчань було відпрацьовано пошук і ліквідацію підводного човна противника, а також висадку десанту.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Повідомляється, що до навчань залучили майже весь особовий склад Морської авіаційної бригади, вертольоти Мі-14, Мі-8 та літак Ан-26. Екіпажі вдосконалювали льотні навички, відпрацьовували пошук та надання невідкладної допомоги як цивільним, так і пілотам.

Одна з головних завдань навчань - розгортання по тривозі та підготовка позабазового аеродрому до прийому авіатехніки, організація польового табору з командним пунктом, місцями для їжі, відпочинку і т. д.

"Кульмінацією навчань для морських авіаторів став пошук і відстеження субмарини противника з подальшим нанесенням бомбового і торпедного ударів", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що були відпрацьовані елементи перевезення та десантування сил морської піхоти. Підрозділи на вертольотах Мі-8 виконали перекидання в заданий район, де морпіхи взяли під контроль територію, організували оборону і провели розвідку.

Фото: навчання в Миколаївській області (mil.gov.ua)

Нагадаємо, раніше командувач операції Об'єднаних сил Сергій Наєв в коментарі РБК-Україна заявив, що армія посилила бойові можливості на кримському напрямку.

Крім того, в матеріалі "Війна за воду: чи може Росія знову напасти на Україну через посуху в Криму" говориться, що ВМС готові стримати можливу атаку російської армії з моря і суші.