ua en ru

Ліхтенштейн зняв арешт з 13 млн франків українського судді

Ліхтенштейн зняв арешт з 13 млн франків українського судді Фото: рахунки колишнього судді Вищого госпсуду розморожені

Україна не змогла довести незаконність походження даних коштів

У Ліхтенштейні знято арешт з рахунків українського судді, якого підозрювали в корупції, на суму 13 млн швейцарських франків, передає DW з посиланням на керуючого прокурора Ліхтенштейну Роберта Валльнера.

"Кошти розморожені суддею з нашої згоди", - повідомив Валльнер.


За словами джерел DW в правоохоронних органах країни, рахунки розморожені, тому що Україна не надала інформацію про можливе незаконне походження грошей. У ГПУ повідомили, що рішення про арешт рахунків було скасовано ухвалою Апеляційного суду Києва у лютому 2016 року.

Крім того, українська сторона пояснила, що не може домогтися арешту коштів, тому що Ліхтенштейн не надав інформацію, "яка дала б можливість отримати документальні докази про причетність судді і його дружини до одержання неправомірної вигоди". Там, у свою чергу, відзначили, що Україна сама повинна довести незаконне походження коштів.

Відзначимо, 13 млн франків належать колишньому судді Вищого господарського суду який був заступником голови цього суду у часи президентства Віктора Януковича. Єдиним суддею, який може підпадати під це визначення, є Артур Ємельянов. Він пройшов люстраційні перевірку.

Нагадаємо, в липні 2015 року повідомлялося, що у Ліхтенштейні заарештовано 13 млн франків на рахунках судді Вищого госпсуду.