ua en ru

Лідер Південної Кореї запропонував азіатським країнам спільно прийняти чемпіонат світу з футболу

Лідер Південної Кореї запропонував азіатським країнам спільно прийняти чемпіонат світу з футболу Фото: Мун Чже Ін (korea.net)

Мун Чже Ін запропонував КНДР також взяти участь у чемпіонаті світу 2030 року

Президент Південної Кореї Мун Чже Ін запропонував азіатським країнам спільно прийняти чемпіонат світу з футболу в 2030 році. Про це повідомляє Associated Press.

"Нещодавно обраний ліберальний президент Південної Кореї запропонував в рамках зусиль по зміцненню миру в регіоні, щоб суперники КНДР та інші країни Північно-Східної Азії спільно прийняли Чемпіонат світу 2030 року", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, пропозиція Мун Чже Іна прозвучало під час зустрічі з президентом ФІФА Джанні Інфантіно.

"Якщо сусідні країни Північно-Східної Азії, включаючи Південну і Північну Корею, можуть прийняти Кубок світу, я думаю, що це буде сприяти встановленню миру між Південною та Північною Кореєю та в регіоні Північно-Східної Азії", - заявив глава Південної Кореї.

У свою чергу, джанні Інфантіно заявив, що поважає ідею Мун Чже Іна і поговорить про це з китайським президентом Сі Цзіньпіном під час зустрічі на цьому тижні.

Повідомляється, що організатори Олімпійських ігор 2018 року в Пхенчані, Південна Корея, сподіваються, що Північна Корея візьме участь в Зимових іграх. КНДР бойкотувала Азіатські ігри 1986 року й Олімпійські ігри в Сеулі 1988 року, проте з тих пір вона брала участь в інших міжнародних спортивних заходах, що проводяться на Півдні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міжнародна федерація футболу знайшла порушення прав людини під час будівництва стадіону "Зеніт-Арена" на Крестовському острові в Санкт-Петербурзі, який має прийняти матчі чемпіонату світу 2018 року.