ua en ru

Пільгове кредитування для покупки котлів на альтернативному паливі отримають 34 тис. сімей, - Держенергоефективності

У поточному сезоні 34 тис. українських сімей зможуть скористатися програмою пільгового кредитування для покупки котлів на альтернативному паливі. Про це сьогодні під час круглого столу на тему: "Як удвічі зменшити енергоспоживання і позбутися газової залежності?" заявив голова Держенергоефективності Сергій Савчук, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми даємо 50 мільйонів (грн, - ред.) на відшкодування, "Ощадбанк" дає 200 мільйонів на кредитування. Загалом на ринок котлів твердопаливних і електричних котлів у цьому сезоні буде випущено таким чином у фінансову систему 250 млн грн. Це немаленька допомога. Ми очікуємо, що 34 тис. сімей зможуть взяти такі кредити, отримати від нас компенсацію і поставити такий котел", - повідомив Савчук.

Нагадаємо, 1 жовтня Кабінет міністрів України затвердив порядок компенсації витрат населення з придбання твердопаливних і електричних котлів.

Пізніше Савчук виступив із пропозицією створити робочу групу для формування плану заходів щодо забезпечення ринку альтернативним твердим паливом.