ua en ru

Ліва партія Німеччини відмовилася засуджувати анексію Криму

Ліва партія Німеччини відмовилася засуджувати анексію Криму Фото: російські танки в Криму

У своїй передвиборній програмі ця партія також відмовилась засуджувати війну на Донбасі

Німецька Ліва партія відмовилася включити в передвиборну програму критичні щодо Росії пункти, зокрема анексію українського півострова Крим. Про це повідомляє DW.

Зазначено, що 10 червня більшість учасників з'їзду Лівої партії в Ганновері проголосували проти пропозиції поміркованого крила засудити "анексію Криму Росією, що суперечить міжнародному праву", і війну на Сході України, а також порушення прав людини в РФ та Китаї.

Замість цього в своїй передвиборній програмі Ліва партія вимагає розпуску НАТО і створення "колективної системи безпеки з залученням до неї Росії".

Партія також критикує санкції Євросоюзу щодо Москви і нарощування військового потенціалу НАТО на східних кордонах.

"Пересування військ ЄС і НАТО на кордонах із Росією ставить під загрозу мир", - йдеться в програмі, з якою партія буде виступати на майбутніх парламентських виборах.

Як відомо, наступні вибори до Бундестагу мають відбутися 24 вересня. Лідери правлячих у ФРН християнських демократів і соціал-демократів неодноразово наголошували, що санкції проти Росії повинні продовжуватися до виконання Мінських угод та заявляли про незаконність анексії Криму.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європейська Рада обговорить продовження економічних санкцій проти РФ 22 червня.