ua en ru

Лещенко: Іванющенко можуть зняти з розшуку Інтерполу

Лещенко: Іванющенко можуть зняти з розшуку Інтерполу Фото: Юрій Іванющенко

Сьогодні суд розгляне скаргу на затримання екс-регіонала

Бізнесмена, колишнього народного депутата, екс-регіонала Юрія Іванющенка можуть зняти з розшуку Інтерполу. Про це на своїй сторінці в Facebook написав народний депутат України Сергій Лещенко.

"Сьогодні всі будуть сумувати за Корбаном, а тим часом тихенько можуть зняти з розшуку Інтерполу Юру Єнакіївського (Іванющенко, - ред.). Це дозволить йому поїхати в Монако. Набридло сидіти в Москві", - заявив Лещенко.

За словами Лещенка, на сьогодні, 4 листопада, призначено засідання Апеляційного суду міста Києва за скаргою адвокатів Іванющенко на його затримання, незважаючи на те, що за Кримінально-процесуальним кодексом (стаття 190 частина 5) санкція на затримання "оскарженню не підлягає".

Нагадаємо, 8 жовтня суд задовольнив клопотання Генеральної прокуратури України (ГПУ) про продовження розшуку Юрія Іванющенка. Про це народний депутат від "Блоку Петра Порошенко" (БПП) Сергій Лещенко написав у своєму Facebook.

У січні 2015 р. стало відомо, що Міністерство внутрішніх справ України (МВС) оголосило в розшук бізнесмена Юрія Іванющенка. Згідно з опублікованими даними, Іванющенко пропав 15 грудня 2014 р.

Зазначимо, Іванющенко родом з Єнакієвого Донецької області. Був депутатом Верховної Ради 6 і 7 скликань, членом фракції Партії регіонів, членом Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки. Був партнером екс-президента України Віктора Януковича.