ua en ru

Суд продовжив розшук Іванющенко на півроку

Суд продовжив розшук Іванющенко на півроку Фото: Юрій Іванющенко

Міжнародний розшук партнера Януковича під питанням

Суд задовольнив клопотання Генеральної прокуратури України (ГПУ) про продовження розшуку бізнесмена, колишнього народного депутата, екс-регіонала Юрія Іванющенка. Про це народний депутат від "Блоку Петра Порошенко" (БПП) Сергій Лещенко написав у своєму Facebook.

"7 жовтня 2015 року їм (ГПУ - ред.) вдалося потрапити до суду з клопотанням про продовження розшуку Іванющенко ще на півроку. Суд задовольнив клопотання. Рішення повинне бути оприлюднене сьогодні, 8 жовтня 2015 року", - повідомив Лещенко.

Нардеп підкреслив, що міжнародний розшук Іванющенко знаходиться на межі зриву.

"Він живе в Москві, мріє виїхати до сім'ї в Монако і шукає різні канали, щоб вийти на керівництво Генпрокуратури і "переконати" не продовжувати його розшук. Але, до честі прокуратури, вони вистояли", - розповів Лещенко.

Міжнародний розшук Юрія Іванющенка - на межі зриву. На сьогодні колишній гаманець Януковича перебуває у розшуку Інтерпол...

Posted by Сергій Лещенко on 8 октября 2015 г.

Нагадаємо, в січні 2015 р. стало відомо, що Міністерство внутрішніх справ України (МВС) оголосило в розшук бізнесмена Юрія Іванющенка. Згідно з опублікованими даними, Іванющенко пропав 15 грудня 2014 р.

Зазначимо, Іванющенко родом з Єнакієвого Донецької області. Був депутатом Верховної Ради 6 і 7 скликань, членом фракції Партії регіонів, членом Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки. Був партнером екс-президента України Віктора Януковича.