ua en ru

Lenovo має намір придбати HTC, - джерела

Найбільша китайська комп'ютерна компанія Lenovo має намір купити тайванського виробника смартфонів HTC і вже кілька місяців веде з ним переговори.

Найбільша китайська комп'ютерна компанія Lenovo має намір купити тайванського виробника смартфонів HTC і вже кілька місяців веде з ним переговори. Про це повідомляє видання AppleDaily Taiwan.

За даними ЗМІ, представники обох компаній ще в серпні провели зустріч, присвячену питанню поглинання, але до остаточного рішення так і не дійшли. Проте зазначається, що угода все-таки може відбутися в першому півріччі 2014 р., передає "Росія 24".

Виручка HTC у III кварталі 2013 р. скоротилася на 33% щодо попереднього року і склала 47 млрд тайваньських доларів, або близько 1,6 млрд дол., при очікуваних 2,1 млрд дол. Чистий збиток HTC склав 2,97 млрд тайваньських доларів, або близько 101 млн дол.

За результатами дослідження, проведеного компанією IDC, частка HTC на глобальному ринку смартфонів за рік впала на 3% - до 2,8%. За даним показником вендор займає 9-е місце в рейтингу провідних виробників.

Навколо HTC, яка втратила із 2011 р. більше 90% своєї вартості, вже не перший місяць ходять чутки про можливий продаж компанії. Деякі аналітики вважають, що вендор йде тим же шляхом, що і колись успішні Nokia і BlackBerry.

Нагадаємо, що обидві компанії розпродають свої активи: телефонний бізнес Nokia купує Microsoft, а цінними паперами канадського вендора цікавляться такі гіганти IT-індустрії, як Google, Intel, Cisco та Samsung.

Не так давно агентство Bloomberg повідомляло про те, що Microsoft веде переговори з HTC щодо передустановки Windows Phone на смартфони тайванського вендора, що також може бути першим кроком у бік поглинання і цього виробника смартфонів.

HTC - тайванський виробник смартфонів і планшетних комп'ютерів. Входить до альянсу виробників, які підтримують мобільну платформу Android. Число співробітників HTC досягає 17 тис. осіб. Штаб-квартира корпорації знаходиться в м. Таоюань.

Lenovo - технологічна компанія з капіталізацією 34 млрд дол., найбільший виробник персональних комп'ютерів у світі, чия продукція представлена ​​в більш ніж 160 країнах. Lenovo входить до списку найбільших міжнародних компаній Fortune Global 500. Основні дослідницькі центри компанії розташовані в Ямато, Японія; в Пекіні, Шанхаї і Шеньжені, Китай; а також у Рейлі, Північна Кароліна. Штаб-квартира компанії розташована у США. За підсумками II кварталу 2013 р. Lenovo стала світовим лідером на ринку ПК.

Нагадаємо, на думку аналітиків International Data Corporation (IDC), китайський ринок смартфонів продовжить зростання у 2014 р. Так, наступного року в Китаї буде відвантажено близько 450 млн смартфонів.