ua en ru

HTC вперше отримала квартальний збиток

HTC Corp вперше потрапила на "червону" територію в минулому кварталі, різко скоротивши продажі через люту конкуренцію на ринку смартфонів, вузьких місць у мережі постачальників і внутрішніх проблем.

HTC Corp вперше потрапила на "червону" територію в минулому кварталі, різко скоротивши продажі через люту конкуренцію на ринку смартфонів, вузьких місць у мережі постачальників і внутрішніх проблем. Про це повідомляє Reuters.

Чистий збиток HTC склав 2,97 мільярда тайваньських доларів (100 млн дол.). Роком раніше компанія отримала прибуток в 3,9 мільярда. Виручка впала на третину в річному численні.

"Там багато потрібно виправити. У найближчому часі ознак відновлення чекати не доводиться", - сказала Лора Чен з BNP Paribas.

Як і іншим збитковим виробникам смартфонів, наприклад, Nokia Oyj і Blackberry Ltd, HTC не вистачає масштабу Apple Inc або Samsung Electronics Co Ltd, а цього року проблеми фірми умножилися на тлі внутрішньокорпоративних суперечок і відходу директорів.

Частка ринку тайваньської компанії на світовому ринку впала з 10,3 відсотка в третьому кварталі 2011 року до 2,6 відсотка в третьому кварталі 2013 року, свідчать дані Gartner.

У вересні троє високопоставлених менеджерів HTC Corp, що керували розробкою нових пристроїв, було затримано поліцією за підозрою в передачі конкурентам секретної інформації.

Нагадаємо, чистий прибуток HTC за підсумками II кварталу 2013 р. впав на 83% - до 1,25 млрд нових тайваньських доларів (41,6 млн дол. США) порівняно з результатом минулого року. Виручка знизилася на 22% до 70,7 млрд нових тайваньських доларів.

HTC - тайванський виробник смартфонів і планшетних комп'ютерів. Входить в альянс виробників, які підтримують мобільну платформу Android. Число співробітників HTC сягає 17 тис. осіб. Штаб-квартира корпорації знаходиться в м. Таоюані.