ua en ru

Легалізація в Україні нової криптовалюти - це безсумнівний прогрес, - експерт

Легалізація в Україні нової криптовалюти - це безсумнівний прогрес, - експерт Експерт розповів про принципово нову цифрову валюту

Розвиток інформаційних технологій в союзі з криптовалютою принесе великі економічні результати

Розвиток сучасних інформаційних технологій в союзі з криптовалютою принесе великі економічні результати. Про це заявив екс-заступник глави Нацкомісії з цінних паперів і фондового ринку (НКЦПФР) України, член Економічного дискусійного клубу Микола Волков.

Він вважає, що перемога ТОВ "Едінаркоін" в Харківському окружному адмінсуді і Харківському апеляційному адмінсуді з приводу легалізації криптовалюти E-Dinar Coin – це безсумнівний прогрес для всієї України.

Експерт зазначив, що тепер на український ринок заходить принципово нова цифрова валюта, яка має право на використання поряд з гривнею, доларом чи євро. Згідно з рішенням судів, всі операції з E-Dinar Coin прирівняні до операцій із звичайними грошима.

Зазначимо, криптовалюта E-Dinar Coin створена в серпні 2016 року групою розробників з Малайзії. Ця криптовалюта найбільш швидко розвивається у світі. Пул майнерів E-Dinar Coin складається з 300 тис. учасників, які щомісяця здійснюють близько 500 тис. транзакцій з купівлі та продажу.

За півроку свого існування E-Dinar Coin потрапила в стабільну трійку лідерів за обсягом торгів на популярній біржі криптовалют Yobit. За даними міжнародної платформи, на поточному тижні ціна E-Dinar Coin зросла до 2,4%. Обсяг угод становить 328,7 BTC.

E-Dinar Coin представлена на одному з кращих міжнародних обмінників BestСhange, який дозволяє обмінювати і переводити кошти в Інтернеті з мінімальною комісією. Також E-Dinar Coin можна обміняти на сайті Bit-Changer.

E-Dinar Coin націлена на розвиток технології blockchain, розробку нових універсальних проектів щодо збереження довкілля та поліпшення якості життя кожної людини на землі.

Волков вважає, що для закріплення судового успіху, необхідно зафіксувати статус E-Dinar Coin законодавчими та нормативно-правовими актами. "Додатковим бонусом може бути створення саморегульованої організації з певними правами регулювання. Це особливо важливо для широкого використання", - підкреслив експерт.

Він звернув особливу увагу на забезпечення захисту інформації для рядових користувачів. "Тому бажано не тільки змагання з зарубіжними колегами, але і взаємодія", - резюмував член Економічного дискусійного клубу.

E-Dinar Coin функціонує на системі за технологією blockchain і використовує алгоритм майнінгу на основі delegated proof-of-stake. На думку фахівців, це найнадійніший метод розподілу даних. Експерти відзначають, що обсяг емісії має масштаб, достатній для швидкого і анонімного забезпечення всіх бажаючих засобом для взаємних розрахунків.

Зазначимо, що криптовалюта не обкладається податками та зборами з боку держави і регуляторів, що дає можливість проводити транзакції в системі і працювати з світовими криптобіржами.

У компанії також вважають, що сучасні гроші не забезпечені реальними активами, бо вони можуть втратити свою купівельну спроможність і викликати подальшу гіперінфляцію.