ua en ru

Лавров заявив, що закон про реінтеграцію Донбасу перекреслює мінські домовленості

Лавров заявив, що закон про реінтеграцію Донбасу перекреслює мінські домовленості Фото: Сергій Лавров (mid.ru)

Вчора ВРУ прийняла закон про реінтеграцію Донбасу

Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров заявив, що закон про реінтеграцію Донбасу, який Верховна Рада України прийняла вчора, 18 січня 2018 року, перекреслює мінські домовленості. Про це він заявив на прес-конференції в ООН, повідомляє ТАСС.

"Закон про реінтеграцію, якщо підходити з юридичних позицій, перекреслює мінські домовленості, які були одноголосно схвалені Радою Безпеки ООН в резолюції, прийнятій через кілька днів після зустрічі чотирьох керівників нормандського формату в Мінську", - заявив він.

Крім того, Лавров заявив, що українська влада є "абсолютно не договороздатною".

"Ми будемо домагатися того, щоб все, що записано в мінських домовленостях, виконувалося. І спроби збити приціли, кудись відвести в сторону ці дискусії, прагнення знайти нові порядки денні, нові методи і форми, вони неприйнятні", - заявив він.

Press Conference by Sergey Lavrov on results of his participation in the #UNSC meetings Прес-конференція С. Лаврова за результатами участі в засіданнях СБ #ООН

Опубліковано Ukrainian Foreign Ministry - МЗС Росії 19 січня 2018 р.

Нагадаємо, вчора в МЗС Росії заявляли, що прийняття ВРУ закону про реінтеграцію Донбасу (№ 7163 "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях") "загрожує небезпечною ескалацією".