ua en ru

У РФ заявили, що прийняття закону про реінтеграції Донбасу "загрожує небезпечною ескалацією"

У РФ заявили, що прийняття закону про реінтеграції Донбасу "загрожує небезпечною ескалацією" Фото: Сергій Лавров (mid.ru)

У МЗС РФ заявили, що закон про реінтеграції Донбасу суперечить мінськими угодами

У Міністерстві закордонних справ Російської Федерації заявили, що прийняття Верховною Радою України закону про реінтеграцію Донбасу (№ 7163 "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях") "загрожує небезпечною ескалацією". Про це йдеться в повідомленні на сайті МЗС РФ.

"На жаль, ми є свідками створення ситуації, загрозливої небезпечною ескалацією в Україні з непередбачуваними наслідками для загального миру і безпеки", - йдеться в повідомленні.

Крім того, в МЗС РФ заявили, що прийняття закону "дивним чином співпало" у часі з анонсованим у Вашингтоні рішенням про готовність США поставити в Україну летальні озброєння.

"З моменту схвалення в першому читанні цей документ, хоча і зазнав певних коректив, але зберіг головну спрямованість - законодавчо підтвердити лінію Києва на рішення "проблеми Донбасу" силовим шляхом", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, у РФ вважають, що згідно з ухваленим законом, президент України Петро Порошенко "отримує необмежені, близькі до диктаторських, повноваження на придушення інакодумства і невдоволення. Інакше як підготовкою до нової війни це назвати не можна".

"Результат нинішньої української "законотворчості" повністю суперечить мінськими угодами, які є загальновизнаною і безальтернативною основою врегулювання конфлікту в Україні...Київ ховає досягнуті в Мінську домовленості і весь наявний механізм пошуку взаємоприйнятних рішень з подолання внутрішньоукраїнської кризи, включаючи і нормандський формат", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що закон про реінтеграцію Донбасу прийнятий на засіданні Верховної Ради України 18 січня 2018 року. Зокрема, в законі про реінтеграцію Донбасу парламент визнав Росію агресором.