ua en ru

Лавров: РФ не буде ні з ким вести переговорів про Крим

Лавров: РФ не буде ні з ким вести переговорів про Крим Фото: Сергій Лавров

Глава МЗС РФ також порадив всім з'їздити в Крим

Росія не веде жодних переговорів про повернення анексованого Криму до складу України. Про це на прес-конференції за підсумками 2015 року заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров, передає ТАСС.

"Нам нічого повертати, ніяких переговорів про повернення Криму ми ні з ким не ведемо. Крим є територією РФ в повній відповідності з волевиявленням народів Криму. Всіх з них, включаючи тих, хто не мав ніяких прав при українській владі, і хто отримав права, включаючи державну мову, коли Крим повернувся в Росію, провівши референдум, підсумки якого добре відомі ", - заявив Лавров.

Міністр також зазначив, що стосовно Криму краще не керуватися висловлюваннями "чужого дядька", а з'їздити туди.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко заявив, що в найближчі два тижні Україна подасть позови в міжнародні суди у зв'язку з анексією Криму.

"За останні дні зроблено кілька ключових і проривних речей. Ми очікуємо найближчим часом місію ПАРЄ з перевірки дотримання прав людини в Криму, в тому числі представників кримсько-татарського народу", - заявив він.

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд 25 січня оголосив про початок роботи делегації в Криму, яка оцінить ситуацію з правами людини на півострові.