ua en ru

Лавров звинуватив Україну в спробах "втягнути Росію в силові дії"

Лавров звинуватив Україну в спробах "втягнути Росію в силові дії" Фото: голова МЗС РФ Сергій Лавров (Getty Images)

Голова Міністерства закордонних справ РФ Сергій Лавров зробив заяву про Україну. Звинуватив її в спробах "втягнути Росію в силові дії".

Про це він заявив в ефірі російського телеканалу, повідомляє РБК-Україна, посилаючись на ТАСС.

Коментуючи ситуацію в Україні, він заявив: "Видно спроби створити провокаційну ситуацію, викликати відповідь ополчення і втягнути Росію".

За його словами, заяви Києва про те, що мінські угоди зруйнують Україну, далекі від істини, вони створювалися, щоб ніби-то зберегти територіальну цілісність країни.

"Мінські угоди були створені внаслідок сімнадцятигодинних переговорів рівно для того, щоб зберегти територіальну цілісність України", - заявив Лавров.

Росія знову стягує війська до кордонів України

Російські війська черговий раз починають накопичуватися біля кордонів України. Через це стривожені чиновники в США і Європі, писало видання Washington Post.

У США і ЄС почали фіксувати переміщення військ після завершення російсько-білоруських навчань "Захід-2021" (пройшли з 10 по 15 вересня на 14 полігонах в обох країнах).

Україна готова відбити повномасштабний напад

Українська армія готова до оборони та відбиття атак противника, раніше заявив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. Збройні сили України можуть протистояти як повномасштабному вторгненню, так і спробам захоплення об'єктів критичної інфраструктури.