ua en ru

Латвія заявила про групу російських військових літаків біля своїх кордонів

Латвійські військові виявили над Балтійським морем групу російських військових літаків, візуально визначених як стратегічні бомбардувальники-ракетоносці Ту-95 і надзвукові бомбардувальники Ту-22.

Латвійські військові виявили над Балтійським морем групу російських військових літаків, візуально визначених як стратегічні бомбардувальники-ракетоносці Ту-95 і надзвукові бомбардувальники Ту-22. Про це повідомляється в Twitter Національних збройних сил прибалтійської республіки.

Також повідомляється, що на перехоплення виявлених повітряних суден піднялися літаки НАТО QRA CF-188.

При цьому латвійське агентство Delfi пише, що патрульний літак НАТО F-16 виявив недалеко від латвійських територіальних вод шість російських військових літаків, візуально визначених як чотири стратегічні бомбардувальники-ракетоносці Ту-95 і два надзвукових бомбардувальника Ту-22.

Раніше в неділю латвійські моряки заявили про те, що у виняткової економічної зоні Латвії в Балтійському морі в 2,6 морської милі від кордону територіальних вод країни знаходиться корвет "Кмітливий" Військово-морського флоту Росії. Кордонів Латвії корабель не порушив.

У суботу, 6 грудня, про велику групу російських літаків, що пролітали над Балтійським морем, заявили естонські військові. У групі літаків були помічені і стратегічні бомбардувальники.