ua en ru

Квіташвілі хоче через суд заборонити Кабміну розглядати матеріали службового розслідування

Міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі подав в Окружний адміністративний суд Києва позов, в якому вимагає скасувати наказ про проведення службового розслідування щодо своєї діяльності на посаді глави МОЗ, а також щодо свого першого заступника Олександри Павленко. Перше засідання по справі призначено на середу, 22 липня.

Відповідачами у справі виступають 14 народних депутатів, а також Національне агентство з питань державної служби. В якості третіх осіб Квіташвілі попросив залучити Кабмін і МОЗ.

Крім того, в забезпечення позову, Квіташвілі вимагає від суду заборонити Кабміну розглядати результати цього розслідування та приймати на підставі цих документів будь-які рішення, у тому числі про можливе притягнення до відповідальності вищих посадових осіб МОЗ, у разі виявлення порушень з їх боку, як того вимагає законодавство.

Нагадаємо, 27 травня прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк розпорядився провести службове розслідування щодо Квіташвілі, його першого заступника Олександри Павленко та інших посадових осіб МОЗ на предмет належного виконання ними службових обов'язків.

Перевірка діяльності керівництва міністерства була ініційована після звернення до прем'єр-міністра 66 народних депутатів, з описом критичної ситуації, що склалася в системі охорони здоров'я, бездіяльності міністра в питаннях забезпечення закупівлі ліків, в т. ч. для бійців АТО, а також ігнорування Квіташвілі завдань щодо впровадження реформ.