ua en ru

У помешканні спільника луцького терориста проводять обшук

У помешканні спільника луцького терориста проводять обшук Фото: поліція (РБК-Україна)

Під час обшуків вилучена зброя, вибухівка

Поліція Харківської області разом з СБУ проводить обшуки у помешканні імовірного спільника Максима Кривоша, який захопив заручників у Луцьку. Чоловіка сьогодні затримали у Харкові.

Про це повідомляє поліція Харківської області у Facebook.

"Зараз поліція Харківщини разом з СБУ проводить обшуки за адресою мешкання цієї особи. Під час обшуків вилучена зброя, вибухівка. Все вилучене буде направлено на експертне дослідження. Зараз з затриманим працюють слідчі", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє видання 057 з посиланням на джерела в правоохоронних органах, СБУ отримала інформацію, що з Луцька до Харкова затриманий терорист відправив посилку.

"Відправив особисто. Швидко встановили одержувача і зайшли до нього в квартиру на обшук", - заявило джерело видання.

Фото: hk.npu.gov.ua

Як повідомляє прес-центр ГУ Нацполіції Харківської області, під час обшуку поліцейські вилучили 4 корпуси ручних гранат РГД-5, 2 корпуси ручних гранат Ф-1 та 6 запалів типу УЗРГМ до них, 3 учбово-імітаційні запали, 2 пістолети ТТ , "Дрейзе" і 100 патронів до них, гладкоствольну рушницю і 122 патрони до неї.

За словами начальника ГУНП в Харківській області Валерія Сокуренка, співробітники поліції встановили причетність 44-річного харків’янина до злочину.

На даний час затриманий співпрацює зі слідством.

Нагадаємо, в Міністерстві внутрішніх справ заявили, що луцький терорист Максим Кривоша готувався до операції по захопленню заручників і мав спільників, одного з них затримали в Харкові.

Як відомо, сьогодні близько 10 ранку у Луцьку озброєний чоловік захопив рейсовий автобус із 13 пасажирами. Їх він взяв у заручники.

Терорист вимагав від українських топ-чиновників публічно оголосити себе "терористами в законі".

Одну з вимог Кривоша виконав президент Володимир Зеленський, який записав і опублікував у себе в Facebook відповідне відео, але видалив його відразу після штурму автобуса.

Близько 22:00 після штурма автобуса всі заручники були звільнені.