ua en ru

Курди заявили про відновлення військових дій Туреччиною

Курди заявили про відновлення військових дій Туреччиною Ілюстративне фото (ABC News)

Курдські сили США закликали зупинити напад турецьких військових

Сирійські демократичні сили (СДС) під керівництвом курдів заявили, що Туреччина і її сирійські союзники в четвер почали масштабний наступ на три села, незважаючи на перемир'я. Про це повідомляє Reuters.

У заяві СДС йдеться, що напад турецьких військ на села за межами зони припинення вогню змусила тисячі мирних жителів бігти. Курди закликали США втрутитися і зупинити напад турецьких військ.

"Незважаючи на прихильність наших сил рішенням про припинення вогню і виведення наших військ з усього району припинення вогню, турецьке держава і пов'язані з ним угруповання все ще порушують процес припинення вогню", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що американські військові мають докази військових злочинів Туреччини в Сирії. За словами спеціального представника держдепартаменту США з Сирії Джеймса Джеффрі, докази вивчають високопоставлені особи Америки.

Також повідомлялося, що 23 жовтня президент США Дональд Трамп заявив про створення "безпечної зони" в Сирії. Після цього він доручив міністру фінансів США скасувати введені санкції проти Туреччини. При цьому Трамп зазначив, що санкції можуть зберегтися, якщо Туреччина порушить умови.