ua en ru

Куратор українського та російського напрямку в Пентагоні йде у відставку

Куратор українського та російського напрямку в Пентагоні йде у відставку Фото: Евелін Фаркас

У Пентагоні не так багато людей, що спеціалізуються на країнах, кураторством яких займалася Фаркас

Заступник помічника глави Міністерства оборони США Евелін Фаркас, яка курирувала питання військових відносин США з Україною і Росією, йде у відставку. Про це повідомляє Politico з посиланням на високопоставлене джерело в Пентагоні.

Зазначається, що рішення про відставку Фаркас прийняла на тлі триваючих в адміністрації Президента США Барака Обами суперечок про те, яким чином слід реагувати на російську активність в Україні і в Сирії.

Фаркас інформувала міністрів оборони США про російську політику, а також наполягала, що влада країни повинна реагувати на агресивні дії Росії і що американська сторона повинна підтримати Україну і допомогти забезпечити їй 244 млн дол. допомоги.

Інший високопоставлений представник Міноборони США повідомив виданню, що для того, щоб знайти заміну Фаркас, знадобиться тривалий час. За його словами, у Пентагоні не так багато людей, що спеціалізуються на країнах, кураторством яких займалася Фаркас.

"Немає сумнівів, що це (відставка Фіркас - ред.) поставить Пентагон в більш слабке становище з точки зору його політики з європейських питань", - зазначив співрозмовник видання.

Нагадаємо, державний секретар США Джон Керрі вважає, що в українському питанні є потенціал для досягнення прогресу.