ua en ru

КСУ сьогодні почне розглядати проект змін до Конституції в частині правосуддя

КСУ сьогодні почне розглядати проект змін до Конституції в частині правосуддя Фото: Конституційний суд України

Розгляд почнеться о 10:00

Конституційний суд України сьогодні, 12 січня 2016 року, почне розгляд проекту змін до Конституції в частині правосуддя, повідомляє прес-служба КСУ.

Відзначається, що розгляд почнеться о 10:00.

Зокрема суд розгляне справу за зверненням Верховної Ради України про надання висновку щодо відповідності законопроекту про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя) вимогам статей 157 і 158 Конституції України.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2015 нардепи ВР підтримали направлення до Конституційного суду України проекту судової реформи №3524 "Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)". Таке рішення підтримав 291 парламентар.

Таким чином, депутати ВР також включили до порядку денного третьої сесії парламенту восьмого скликання питання про законопроект про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя) (рег. № 3524), поданий президентом України як невідкладний.

Законопроект спрямований на реалізацію повномасштабної судової реформи і оновлення суддівського корпусу у відповідності з європейськими стандартами, відновлення довіри громадян до судової гілки влади, а також забезпечення належного функціонування прокуратури, адвокатури та системи виконання судових рішень.

Законопроект спрямований на деполітизацію і забезпечення незалежності судової влади, підвищення вимог і професійних стандартів для суддівського корпусу, обмеження імунітету суддів до функціонального, оптимізацію системи судоустрою, забезпечення безперервної та ефективної роботи органів судової влади на перехідний період тощо.