ua en ru

КС Молдови відхилив запит про анулювання результатів голосування за Кабмін Філіпа

КС Молдови відхилив запит про анулювання результатів голосування за Кабмін Філіпа Фото: лідер соціалістів Молдови Ігор Додон

Відповідний запит подала до КС Молдови парламентська фракція Партії соціалістів

Конституційний суд Молдови відхилив запит Партії соціалістів про анулювання процедури затвердження уряду і указу президента про призначення нового складу Кабінету міністрів Молдови під керівництвом Павла Філіпа. Про це заявив лідер соціалістів Ігор Додон, передає Sputnik.

"Кілька хвилин тому Конституційний суд відхилив наш запит. Це ще раз підтверджує той факт, що необхідно масово вийти на протест у неділю на центральну площу Кишинева", - сказав Додон.

Зазначимо, що парламентська фракція Партії соціалістів (ПСРМ) Молдови подала запит в Конституційний суд (КС) з проханням висловитися з приводу законності призначення уряду Павла Філіпа.

Протестувальники, які зібралися біля будівлі КС, зажадали, щоб Конституційний суд анулював голосування в парламенті щодо вотуму довіри уряду.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що партія соціалістів, "Наша партія", а також громадянська платформа "Гідність і правда" проведуть у неділю, 24 січня 2016 січня, акцію протесту у Молдові на площі Великого національного зібрання.