ua en ru

У Криму по тривозі підняли військові літаки

У Криму по тривозі підняли військові літаки Іллюстративне фото (mil.ru)

Льотчики мають завдання виявити і знищити низку об'єктів як на суші, так і в акваторії Чорного моря

У середу, 12 вересня, у Криму два з'єднання морської авіації Чорноморського флоту Росії підняли по тривозі в рамках навчань. Про це повідомив начальник прес-служби Південного військового округу полковник Вадим Астаф'єв, передає "Крим.Реалії".

Як зазначає Астаф'єв, льотчики мають завдання виявити і знищити низку об'єктів як на суші, так і в акваторії Чорного моря.

"З цією метою з двох аеродромів підняті в небо літаки розвідники Су-24МР, багатоцільові винищувачі Су-30СМ, тактичні фронтові бомбардувальники Су-24М, а також протичовнові літаки Бе-12 і вертольоти Ка-27ПЛ", - уточнив він.

Астаф'єв додав, що в умовах протидії засобів ППО та радіоелектронної боротьби умовного противника екіпажам необхідно виявити підводний човен, знищити надводні кораблі та вивести з ладу аеродроми умовного противника.

Раніше 30 серпня, у Криму повідомляють про військовий російський літак, що полетів над автотрасою на в'їзді в Євпаторію. Проліт над дорогою на гранично низькій, до 30 метрів, висотою, здійснив бомбардувальник Су-24М

Нагадаємо, українські правоохоронці ідентифікували 900 учасників так званої "Самооборони Криму", які сприяли анексії півострова в 2014 році.

У 2018 році повідомили про підозру 74 представникам "Самооборони Криму" і оголосили їх у розшук. З них 8 осіб брали участь у створенні та фінансуванні незаконного формування, 15 - командували ротами і ще 41 людина брала участь у НВФ.