ua en ru

Російський бомбардувальник пролетів на низькій висоті над трасою в Криму

Російський бомбардувальник пролетів на низькій висоті над трасою в Криму Фото: самолет Су-24МР (ukroboronprom.com.ua)

Проліт над дорогою на гранично низькій, до 30 метрів, висотою, здійснив бомбардувальник Су-24М

У четвер, 30 серпня, у Криму повідомляють про військовий російський літак, що полетів над автотрасою на в'їзді в Євпаторію. Про це повідомляє "Крим. Реалії"

Як зазаначають у відомстві, за деякими даними, проліт над дорогою на гранично низькій, до 30 метрів, висотою, здійснив бомбардувальник Су-24М. Такі бойові машини зараз дислокуються на військовому аеродромі в селищі Гвардійському неподалік від Сімферопольського аеропорту.

Також у "Крим. Реалії" повідомляють, що раніше подібні факти російські експерти розцінювали як повітряне хуліганство і констатували, що встановити винного не вдасться. На записі не видно бортових номерів Су-24, тому встановити його приналежність неможливо.

Нагадаємо, що постпред президента повідомив, що в деяких селах окупованого Російською Федерацією Криму ситуація з забрудненням повітря і земель критична; він не виключає, що РФ може виробляти компоненти хімзброї в Криму.

Також прес-служба міністерства у справах тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб ще в січні 2018 року повідомляла, що діяльність заводу "Кримський титан", який розташований в Армянську на території окупованого Росією Криму, становить екологічну загрозу для України, зокрема для Херсонської області.