ua en ru

У Криму "суд" продовжив на два місяці арешт "українських диверсантів"

У Криму "суд" продовжив на два місяці арешт "українських диверсантів" Фото: суд (Pixabey)

Засідання проходило в закритому режимі

У п'ятницю, 6 жовтня, підконтрольний Кремлю так званий Верховний суд Криму продовжив ще на два місяці термін утримання під вартою двох "українським диверсантам" - Євгену Панову і Андрію Захтею. Про це повідомляють "Крим. Реалії".

"Засідання відбулося у закритому режимі, суд видав з цього приводу рішення. Але разом з тим суддя задовольнив клопотання захисту про публічне винесення рішення. Арешт продовжено до 9 грудня. Крім того, я клопотав про те, щоб Панова під час засідання не тримали в клітці. Суд вважає, що це не його компетенція", - розповів адвокат Панова Сергій Легостов.

За його словами, керівництво СІЗО обмежує Панова в праві на отримання інформації.

"Не так давно я передавав у СІЗО на ім'я Панова кілька газет, але на сьогоднішній день газет він так і не отримав. Їх фактично обмежують інформації. Газети, які передає адвокат - крадуть. Підписки не дають. А літератури в СІЗО дуже мало, хіба що релігійна", - додав адвокат.

Наголошується, що засідання про продовження запобіжного заходу Андрію Захтею також проходило в закритому режимі. Його інтереси представляв адвокат за призначенням.

Нагадаємо, проти затриманого в Криму "українського диверсанта" Захтея відкрили ще одну справу.