ua en ru

У Криму проводять обшуки у кримських татар, одного татарина забрали на допит

У Криму проводять обшуки у кримських татар, одного татарина забрали на допит Фото: ФСБ

Тофіка Абдулгазиева забрали на допит

В окупованому Криму проходять обшуки в будинках кримських татар. Про це повідомив глава ЦВК Курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедляєв Facebook.

"Знову обшуки! Зараз на Маршала Жукова, у Тофіка Абдулгазиева, на об'їзній, вул. Нова, 28", - Смедляєв.

Знову обшуки! Зараз на Маршала Жукова, у Тофіка Абдулгазиева. НА об'їзній. вул. Нова, 28. Мечеті, кладовища, оскверняють,...

Опубліковано Zair Smedlya 3 травня 2017 р.

Адвокат Едем Семедляев повідомив, що Абдулгазиева забрали на допит.

"З ранку ці заходи розпочалися. Нічого не знайшли. Однак переглянули телефон, комп'ютерну техніку. Нічого не знайшовши - поїхали. Хвилин через 20 після цього вони зателефонували Тофику і попросили приїхати на допит в Центр по боротьбі з екстремізмом", - сказав Семедляев.

За словами Семедляева, правоохоронці запропонували здати Абдулгазиеву відбитки пальців і сфотографуватися, на що він відповів відмовою.

"Після цього провели опитування, в рамках якого ми також відмовилися давати які-небудь пояснення, тому що ми не знаємо з-за чого ці заходи проходять. Офіційна версія: в рамках кримінальної справи з приводу пропажі кримського татарина, який пропав у червні 2016 року", - сказав він.

Обшук у Абдулгазиева Тофіка 04.05.2017 (чистий четвер).

Опубліковано Едемом Семедляевим 4 травня 2017 р.

Нагадаємо, 13 квітня в окупованому Криму, в місті Бахчисарай, російські силовики провели обшуки в будинках кримських татар, тоді було затримано 6 осіб. Всі затримані отримали адміністративні покарання від 2 до 12 діб арешту. Шевкета Абдураманова суд зобов'язав виплатити штраф у розмірі 10 тисяч рублів.