ua en ru

У Криму назвали ймовірну причину викидів невідомої речовини

У Криму назвали ймовірну причину викидів невідомої речовини Фото: завод в АРК (mtot.gov.ua)

Причиною є випаровування вмісту кислотонакопичувача

За попередніми даними, причиною викидів шкідливої речовини на півночі окупованого Російською Федерацією Криму є випаровування вмісту кислотонакопичувача, використовуваного філією ТОВ "Титанові інвестиції". Про це заявив так званий "віце-прем’єр" анексованого півострова Ігор Михайличенко, передає "Крим.Реалії".

За його словами, випаровуванню сприяло тривале підвищення температури повітря, тривала відсутність опадів, а також зниження рівня води в кислотонакопичувачі.

Михайличенко додав, що прокуратура Армянська планує винести подання щодо керівництва філії ТОВ "Титанові інвестиції" про усунення порушень експлуатації кислото накопичувача.

"Розглядається питання притягнення керівництва підприємства до адміністративної відповідальності за недотримання екологічних вимог при поводженні з промисловими відходами", - сказав він.

Нагадаємо, низка ЗМІ раніше повідомляла, що 27 серпня на півночі Криму стався викид в атмосферу невідомої речовини.

Постійний представник президента України в АРК Борис Бабін повідомив, що в деяких селах окупованого Російською Федерацією Криму ситуація з забрудненням повітря і земель критична; він не виключає, що РФ може виробляти компоненти хімзброї в Криму.