ua en ru

Кримчан з українським паспортом примушують заповнювати міграційні картки

Кримчан з українським паспортом примушують заповнювати міграційні картки Фото: Крим

Жителям півострова радять при в'їзді-виїзді з території окупованого Криму пред'являти цей документ

В анексованому Криму окупаційна митна служба Російської Федерації (РФ) попереджає кримчан з українським паспортом про необхідність заповнення міграційних карт. Про це передає Крим.Реалії.

"Виїжджаючи з Криму на територію материкової України, російським митникам я пред'явив український паспорт з кримською пропискою. Мені повідомили, що при в'їзді назад додому, я буду змушений заповнити міграційну карту, по якій я зможу пробути на півострові лише 90 діб, як іноземець", - розповів кримчанин Євген.

Він також зазначив, що представники окупаційної влади в Криму цікавляться, чи є у громадян паспорт російського зразка, і радять при в'їзді-виїзді з території півострова пред'являти цей документ.

Окрім того, про "нововведення" на повіострові повідомляє кримська правозахисна група Crimea Human Rights Group.

"З 30 січня на кримському кордоні, за словами російських прикордонників, "нове правило": при в'їзді до Криму з материкової частини України з українським паспортом, навіть за наявності кримської прописки, російські прикордонники вимагають кримчан заповнювати міграційну картку", - йдеться в повідомленні організації.

Российские пограничники заставляют крымчан при въезде в Крым заполнять миграционные картыС 30 января на крымской грани...

Опубліковано Crimea Human Rights Group 31 січня 2016 р.

Разом з тим, офіційних повідомлень про нововведення на сайті так званої кримської митниці немає.

Нагадаємо, в Криму в суботу, 30 січня, відбулася зустріч голови делегації Ради Європи з прав людини Жерара Штудмана та представників моніторингової групи з представниками Українського культурного центру півострова.

Раніше, 29 січня, Жерар Штудман зустрівся у в слідчому ізоляторі Сімферополя з Ахтемом Чийгозом, якого звинувачують в організації масових заворушень біля стін кримського парламенту в лютому 2014 року.