ua en ru

У Криму проукраїнські активісти розповіли делегації РЄ з прав людини про утиски з боку окупаційної влади

У Криму проукраїнські активісти розповіли делегації РЄ з прав людини про утиски з боку окупаційної влади Фото: представники РЄ відвідали Крим

Українську мову намагаються витіснити з півострова

У Криму в суботу, 30 січня, відбулася зустріч голови делегації Ради Європи з прав людини Жерара Штудмана та представників моніторингової групи з представниками Українського культурного центру півострова. Про це повідомив у Facebook один з організаторів культурного центру Леонід Кузьмін.

"Під час зустрічі постарався донести до представників Ради Європи, витіснення української мови із шкіл півострова, збереження української культури в Криму, закриття дитячої театральної студії "Світанок" в Сімферополі, відсутність україномовних друкованих видань", - написав Кузьмін.

Він також повідомив, що розповів делегації про конкретні порушення прав кримських українців і проблеми мирних зібрань в Криму.

Сьогодні, відбулася зустріч представників Українського Культурного Центру з Спеціальним представником Генерального секре...

Posted by Леонид Кузьмин on Saturday, 30 January 2016

Нагадаємо, 29 січня Жерар Штудман зустрівся у в слідчому ізоляторі Сімферополя з Ахтемом Чийгозом, якого звинувачують в організації масових заворушень біля стін кримського парламенту в лютому 2014 року.