ua en ru

Крах судна в Італії: Загинули більше 80 осіб

В Італії в результаті краху судна з мігрантами загинули більше 80 осіб. Судно затонуло недалеко від острова Лампедуза.

Число жертв краху судна з мігрантами біля берегів Італії, неподалік від острову Лампедуза досягло 82 осіб, передає Reuters з посиланням на повідомлення мера острова і рятувальних служб. Раніше повідомлялося про загибель 60 осіб.

На даний момент з води витягнуто більше 80 тіл: більшість з них сомалійці і ерітрейці.

За даними рятувальників, на момент краху на судні знаходилися 400-500 осіб, більше 150 з них на даний момент врятовані.

За наявною інформацією, судно загорілося, після чого пішло на дно. У район трагедії були направлені чотири кораблі берегової охорони, поліцейські судна, а також два вертольоти. Першим допомогу ще до прибуття спецтехніки надало рибальське судно.

Рятувальні роботи продовжуються. Десятки людей все ще знаходяться у воді. За оцінками фахівців, кількість жертв ростиме.

Нагадаємо, в кінці вересня щонайменше 13 африканських мігрантів загинули біля самого берега Сицилії, намагаючись вибратися на берег з переповненої баржі.

За словами представників італійської влади, судно, переобтяжене нелегалами, сіло на мілину недалеко від р. Рагуза на південно-сході Сицилії. Намагаючись досягти берега вплав, багато з них стрибнули у воду, однак загинули у водах Середземного моря.

У серпні італійська поліція виявила на березі Сицилії тіла шістьох загиблих мігрантів, які намагалися нелегально проникнути в країну на риболовецькому судні.

Щорічно десятки тисяч людей намагаються дістатися до берегів Європи з узбережжя Північної Африки, вирушаючи в дорогу найчастіше на судах, непридатних для мореплавства; тисячі з них гинуть в море. Проміжною точкою міграції є маленький острів Лампедуза, що належить Італії, де розташований табір для переміщених осіб

За даними ООН, у першій половині 2013 р. в Італії прибуло близько 8 тис. нелегальних мігрантів, більшість з них з африканських країн, розташованих на південь від Сахари, зокрема, з Еритреї та Сомалі. У 2012 р. при спробі потрапити в Європу загинули або пропали без вісті в морі близько 500 мігрантів.