ua en ru

Крах MH17: слідчі вивчають передбачувані осколки "Буку"

Крах MH17: слідчі вивчають передбачувані осколки "Буку" Фото: уламки MH17 на місці аварії

Поки не можна зробити висновок про зв'язок досліджуваних осколків з катастрофою рейсу МН17

Міжнародна слідча група (JIT) спільно з Радою безпеки Нідерландів приступила до вивчення кількох деталей, які можуть бути частиною зенітно-ракетного комплексу "Бук", з якого, імовірно, в липні минулого року був збитий малайзійський Boeing-777 (MH17) на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Радбезу Нідерландів.

"У співпраці з Радою безпеки Нідерландів Міжнародна слідча група досліджує кілька частин, можливо, належать до системи "Бук". Ці частини були отримані під час попередньої місії збору уламків на сході України і перебувають у розпорядженні кримінальної слідчої групи MH17 і Ради безпеки Нідерландів", - сказано в повідомленні.

Слідчі відзначили, що знайдені фрагменти представляють великий інтерес, так як завдяки їм можна отримати більше даних про те, що було залучено в катастрофу літака. Команда планує залучити до вивчення уламків судових експертів і фахівців у галузі озброєнь.

При цьому наголошується, що в даний час можна зробити висновок, що існує причинно-наслідковий зв'язок між виявленими частинами і катастрофою рейсу МН17.

Нагадаємо, 10 серпня українська делегація вирушила до Нідерландів для розгляду технічного звіту з причин краху малайзійського Boeing.

Про це журналістам після зустрічі з послом Нідерландів в Україні Кейсом Кломпенхаувером заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко.

"10-12 серпня українська делегація відбуває в Нідерланди, де через три дні відбудеться технічна реконструкція по літаку, з тим подіям, які відбулися рік тому і буде розгорнуто взагалі і розглянуто технічний звіт, в якому будуть затверджені коментарі кожної сторони, які брали участь у цьому розслідуванні", - заявив Зубко.

За його словами, також з української сторони будуть надані рекомендації від технічних експертів з "Украероруху", Державіаслужби та Міноборони про запобігання подібних катастроф у майбутньому.