ua en ru

Хресний хід: подробиці ходи УПЦ МП

Хресний хід: подробиці ходи УПЦ МП Фото: хресний хід в Київі

Релігійний хід завершується молебнем у Києві

У середу, 27 липня, в Києві на Володимирській гірці зберуться віруючі Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП), щоб взяти участь в урочистостях до Дня Хрещення Русі. РБК-Україна вирішили зібрати повну інформацію про останні новини ходи 27 липня.

Сьогодні після полудня на Володимирській гірці в Києві зберуться паломники УПЦ МП. Слідкуйте за останніми подіями в Онлайн-трасляціі.

У Лаврі почався молебень

У Києві підійшов до завершення Хресний хід УПЦ МП від Володимирської гірки. У Києво-Печерській лаврі почався всеношну молебень

У четвер, 28 липня, о 9:00 відбудеться Божественна літургія. Святковий молебень пройде на площі перед Успенським собором Києво-Печерської Лаври.

Рух транспорту в Києві відновлено

У Києві відновлено рух транспорту, яке вранці був перекритий у зв'язку з Хресним ходом УПЦ МП.

Відзначимо, що сьогодні о 17:00 біля Успенського собору відбудеться всеношна молебень.

У Хресній ході бере участь близько 80 тисяч, - УПЦ МП

Хресна хода в Києві розтягнувся на відстані декількох кілометрів. За словами керуючого справами УПЦ МП владики Антонія, за приблизними підрахунками в ньому взяло участь приблизно 80 осіб.

Також наголошується, що сьогодні відбудеться всеношна молебень.

хресна хода у Києві

Фото: хресна хода у Києві

У поліції заявили про відсутність серйозних порушень

Глава Національної поліції Хатія Деканоїдзе повідомила про відсутність серйозних порушень в ході хресного ходу в Києві. Також вона спростувала інформацію про те, що у кого-то з учасників знайшли холодну зброю.

У Києві перед Лаврою почалося богослужіння

На території Києво-Печерською Лаврою стартувало богослужіння УПЦ МП.

у Лаври почалося богослужіння

Фото: у Лаври почалося богослужіння

Біля станції метро посилили охорону

Біля станції метро "Арсенальна" посилили охорону. Тим часом, паломники продовжують йти до Києво-Печерській Лаврі.

Сотня православних звернулися за медичною допомогою

Близько 100 чоловік Хресного ходу звернулися у медпункти невідкладної допомоги.

"Було близько сотні звернень", - повідомив керівник пункту невідкладної допомоги Сергій Гур'єв.

За його словами, біля Володимирської гірки встановлено кілька пунктів невідкладної допомоги.

одній з поломниць на Володимирській горці стало поганоФото: одній з поломниць на Володимирській горці стало погано

Молебень завершився

Паломники вирушили до Києво-Печерській Лаврі. На цьому ж місці відбудеться Всенощне бдіння.

Молебень на Володимирській гірці розпочався

Біля пам'ятника святому рівноапостольному князю Володимиру почалася спільна молитва за участю священнослужителів і православних парафіян. Також помічені депутати "Опозиційний блок", зокрема Юрій Бойко, Вадим Новінський, Нестор Шуфрич.

крестный ход пришел в Киев

Фото: нардепи від "Опоблока" приймають участь в Хресній ході у Києві

Провокацій під час Хресної ходи немає, - МВС

У поліції повідомили про відсутність провокацій в місці скупчення віруючих УПЦ МП

"Поки все нормально все. Тут зараз близько 5 тисяч співробітників патрульної поліції і Нацгвардії. Провокацій якихось серйозних немає", - заявила глава Нацполіціі Хатія Деканоїдзе.

Паломники сходяться до Володимирської гірки

Близько 5 тисяч паломників хресного ходу Української православної церкви Московського патріархату зібралися на Володимирській гірці в центрі Києва.

Віруючі прибувають на Європейську площу на автобусах, звідки колонами попрямують по вулиці Трьохсвятительській до Володимирської гірки, де на 13:00 запланований молебень.

У центр Києва прибувають паломники

На Європейській площі в Києві збираються прихильники Хресного ходу. Так, в даний час на Володимирській гірці знаходиться близько 700 осіб. Інша частина віруючих - близько 800 чоловік - рухається автобусами до Європейської площі.

паломники прибывают в центр столицы

Фото: паломники прибувають до центру столиці

Аваков оголосив про введення в Києві особливого режиму

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив про введення в Києві особливого режиму в зв'язку з завтрашнім молебнем, який пройде з нагоди річниці Хрещення Русі поряд з хресним ходом.

"Ми вводимо особливий режим по ситуації, пов'язаної із завтрашнім молебнем. Всякий громадянин може прийти на молебень, природно, і ми забезпечимо його безпеку там", - заявив Аваков.

За його словами, на вході буде близько 20 рамок з металошукачами, паспортний контроль з можливим оглядом сумок.

На Хрещатику встановлюють металодетектори

У середу вранці, почали встановлювати огорожу і металодетектори для перевірки верубщіх, які захочуть взяти участь в масових заходах, що мають відбутися сьогодні, в День хрещення Русі.

Порядок під час молебню охоронятимуть шість тисяч правоохоронців

Хресна хода в Києві охоронятимуть силовики з Нагвардіі, Нацполіціі і додаткові сили.

Віруючі відмовилися дістатися до Києва на автобусах

Глава Нацполіціі Хатія Деканоїдзе запропонувала паломникам дістатися до столиці на автобусах, однак вони відмовилися. За її словами, незважаючи на те, що автобуси поліції перепиняють дорогу, паломники почали рух у бік Києва.

Хресний хід виснажує силові структури України

На думку депутата від "Народного фронту" Дмитра Тимчука, Хресний хід виснажує силові структури України в рамках гібридної агресії.

"Всі говорять, що так званий хід московської церкви - це багатопланова провокація проти української держави. Здійснити або спровокувати насильство проти цього заходу - завдання-максимум. Але Кремль задовольниться і тим, що вже досягнуто: на забезпечення безпеки ходи відтягнуті величезні сили українських правоохоронців. це безпрецедентні, виснажливі зусилля і божевільна трата ресурсів: пального, припасів, грошей тощо ", - зазначив нардеп.

Західне крило Хрещеного ходу продовжило рух

Західна гілка (близько 3 тис. Чоловік) Хресного ходу УПЦ МП продовжує рух на Київ. За інформацією активістів, колону супроводжують правоохоронні органи.

Як написала на своїй сторінці в Facebook активістка Людмила Сивухин, з села Дмитрівка на Київ рушив хід Московського патріархату. За її словами, в колоні помічені не тільки жінки з дітьми, але чоловіки спортивної зовнішності.

МВС заблокувало вихід Хресного ходу по вулицях Києва через загрозу теракту

МВС заблокувало рух Хресного ходу. Так, напрямку Борисполя поліція виявила дві бойові гранати "Ф-1", два запали до них і "РДГ" (ручна димова граната). Рух Хресного ходу було призупинено.

Пізніше стало відомо, що паломники Хресного ходу відновили рух на Київ з бориспільського напрямки. За попередньою інформацією, хресний хід повинен прибути до Києва близько 20:00.

Через хресний хід рух транспорту в Києві перекриють

У центрі столиці мають намір перекрити рух транспорту. Схему обмеження руху в Києві оприлюднила патрульна поліція.

рух по столиці перекриють 27 липня

Фото: рух по Києву перекриють 27 липня

Повідомлення про мінування маршрутів Хресного ходу

Вранці 26 липня з'явилася інформація про можливе мінування маршрутів пересування учасників хресного ходу.

Посилені заходи безпеки

Охороняти паломників мають намір близько 4,5 тис. поліцейських. А у прокуратурі заявили, що учасників ходи перевірять через металошукачі. Також, у них перевірять паспорта. Співробітники СБУ в свою чергу пообіцяли не допустити провокацій.

Інформація про провокації під час хресного ходу

На початку липня повідомлялося, що РФ готує провокації в Києві під час хресної ходи за участю представників однієї з релігійних організацій під час хресного ходу. оборони.

"До Києва, крім справді мирних віруючих віруючих, стягуються провокатори з забороненої екстремістської символікою і з символікою країни-агресора", - повідомив глава Верховної Ради України Андрій Парубій.

Цю ж інформацію підтвердили і представники управління розвідки міністерства оборони України.

правоохоронці відбивали атаки активістів під Борисполем

Фото: правоохоронці відбивали атаки активістів під Борисполем

В'їзд в Бориспіль заблокований

У понеділок, 25 липня, Хресний хід був на підході до Києва. Однак, добровольчий батальйон "ОУН" заявив про намір не пустити віруючих в Бориспіль. Мітингувальники намагалися атакувати учасників ходи, закидаючи колону яйцями. Однак серйозних зіткнень вдалося уникнути завдяки правоохоронцям.

в'їзд в Бориспіль заблокували активісти

Фото: вхід в Бориспіль заблокували активісти

Нагадаємо, в минулу п'ятницю, 22 липня, депутати Бориспільської міськради заборонили хода Хресного ходу УПЦ МП через Бориспіль.

Хресний хід УПЦ МП біля Борисполя

Фото: хресний хід УПЦ МП біля Борисполя

Зазначимо, у вівторок, 26 липня, близько 13:00 на Житомирській трасі колону зустріне митрополит УПЦ МП Онуфрій. Після чого, колона зупиниться біля храму Феодосія Чернігівського в Києві. В середу, 27 липня, учасники Хресного ходу (близько 30 тис. осіб) зберуться на Європейській площі. Після чого на Володимирській гірці Митрополит Онуфрій здійснить молебень.