ua en ru

У Кремлі прокоментували дані ОБСЄ про виявлення на Донбасі "російських військових"

У Кремлі прокоментували дані ОБСЄ про виявлення на Донбасі "російських військових" Фото: Дмитро Пєсков

Пєсков дипломатично ухилився від прямої відповіді на гостре питання

Прес-секретар Президента Російської Федерації Дмитро Пєсков прокоментував дані спостерігачів Організації з безпеки і співробітництва у Європі (ОБСЄ) про виявлення на Донбасі "російських військових", передає телеканал Russia Today.

"Головне, потрібно розібратися, про що йде мова, тому що ми знаємо, що така кількість разів звучали з різних офіційних джерел якісь голослівні звинувачення на цей рахунок. І кожен раз на перевірку з'ясовувалося, що ні про що конкретне не йдеться. Тому я просто не знаю, як йдуть справи цього разу ось із цими заявами", - заявив Пєсков.

Нагадаємо, напередодні спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ заявила, що місця дислокації важкого озброєння ДНР охороняють військові Росії з Оренбурга.

"СММ виявила, що вся зброя, раніше зафіксована на 3 місцях дислокації ДНР, була на місці. Озброєний чоловік, який охороняє об'єкт на одному з місць, стверджував, що він і присутні на майданчику були військовими 16-ї частини повітряно-десантної бригади з Оренбурга, Росія. Вони не мали відмінних ознак", - йшлося у звіті.

Раніше російський військовослужбовець спецпризначення ГРУ Євген Єрофєєв, який був затриманий у Луганській обл. українськими військовими, заявив, що, крім нього та Олександра Александрова, в українських СІЗО перебуває "безліч" російських військових.

Нагадаємо, затриманий у Донецькій області офіцер Збройних сил Російської Федерації майор Володимир Старков повідомив, що на Донбасі знаходяться 2 тис. російських військовослужбовців-"радників".