ua en ru

Місця зберігання важкої зброї ДНР охороняють військові з Оренбурга, - ОБСЄ

Місця зберігання важкої зброї ДНР охороняють військові з Оренбурга, - ОБСЄ Фото: місія ОБСЄ на Донбасі

В деяких місцях ОБСЄ зафіксувала відсутність раніше заявленої техніки

Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ заявила, що місця дислокації важкого озброєння ДНР охороняють військові Росії з Оренбурга. Про це йдеться у звіті місії за 2 серпня, опублікованому 3 серпня.

Як зазначається, СММ оглянула п'ять місць заощадження важкої зброї ДНР, а також чотири місця дислокації важкої техніки ЗСУ.

"СММ виявила, що вся зброя, раніше зафіксоване на 3 місцях дислокації ДНР, було на місці. Озброєний чоловік, який охороняє об'єкт на одному з місць, стверджував, що він і присутні на майданчику були військовими 16-ї частини повітряно-десантної бригади з Оренбурга, Росія. Вони не мали характерних ознак", - йдеться у звіті.

Також, як зазначили в ОБСЄ, на одному з місць дислокації зброї ДНР двох артилерійських озброєнь не вистачало. На іншому місці дислокації після 15 хвилин очікування для доступу спостерігачі також зауважили, що двох артилерійських озброєнь не вистачало.

Нагадаємо, російський військовий спецназу ГРУ Євген Єрофєєв, який був затриманий в Луганській обл. українськими військовими, заявив, що крім нього і Олександра Александрова в українських СІЗО знаходяться і інші російські військові.