ua en ru

У Кремлі відреагували на прибуття американських десантників в Україну

У Кремлі відреагували на прибуття американських десантників в Україну Дмитро Пєсков

Присутність іноземних військових інструкторів на території України не тільки не сприяє врегулюванню конфлікту в Донбасі, але і може призвести до подальшої дестабілізації обстановки. Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає "Російська служба новин".

"Адже це вже неодноразово було: участь інструкторів, участь фахівців третіх країн на території України. Залишається неврегульованим цей внутрішньоукраїнський конфлікт, ситуація з південно-сходом, де існує проблема з реалізацією пунктів плану дії мінських домовленостей. Присутність там інструкторів, спеціалістів, військовослужбовців третіх країн далеко не сприяє врегулюванню конфлікту, далеко не сприяє формуванню сприятливої атмосфери", - заявив Пєсков.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявляв, що у навчаннях з десантниками США візьмуть участь 900 бійців Нацгвардії. Зокрема, спецпідрозділу Нацгвардії "Азов", батальйон ім. Кульчицького, "Ягуар", "Омега" і бійці військових частин з Києва, Харкова, Запоріжжя, Одеси, Львова, Івано-Франківська та Вінниці.