ua en ru

У Кремлі обіцяють боротися з "екстремізмом" у Криму, незважаючи на рішення суду в Гаазі

У Кремлі обіцяють боротися з "екстремізмом" у Криму, незважаючи на рішення суду в Гаазі Фото: Дмитро Пєсков

Обмежень для громадських організацій кримських татар нібито немає

Прес-секретар президента Російської Федерації Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що обмежень для функціонування громадських організацій кримських татар не існує. Про це повідомляють російські ЗМІ.

"Фактично ніяких обмежень для функціонування громадських організацій громадян Росії - кримських татар немає, існують різні екстремістські прояви, екстремістські організації і як, власне, і скрізь у Росії, екстремістські прояви будуть переслідуватися за законом, а все, що не заборонено, воно дозволено - і громадська діяльність, і політична, і інша - тут жодних проблем немає", - заявив Пєсков.

Відповідаючи на питання, чи буде Меджліс вважатися екстремістською організацією, прес-секретар Путіна повідомив, що "сказав все, що міг сказати на цю тему". Меджліс кримськотатарського народу вважається в РФ екстремістською організацією з 2016 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міжнародний суд ООН ввів санкції проти Росії за расову дискримінацію в Криму. Судді закликали Російську Федерацію скасувати заборону кримсько-татарського Меджлісу і гарантувати права кримських татар і українців на території півострова.