ua en ru

Кремль назвав суперечливою інформацію про обмін російських ГРУшников

Кремль назвав суперечливою інформацію про обмін російських ГРУшников Фото: Дмитро Пєсков

Пєсков не став коментувати обмін ГРУшников

У Кремлі заявили, що інформації про можливий обмін заарештованих в Україні бійців ГРУ Росії Олександра Александрова і Віктора Єрофєєва суперечлива, тому коментувати її складно. Про це заявив прес-секретар Президента Росії Дмитро Пєсков.

"Я бачив це повідомлення, також бачив потім спростування, тому, на жаль, нічого не можу сказати, дуже суперечлива інформація", - сказав він.

Нагадаємо, як писали російські ЗМІ з посиланням на анонімні джерела в силовому відомстві України, бійців ГРУ Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва обміняли на українських полонених.

У Службі безпеки України (СБУ) спростували цю інформацію. Речник СБУ Олену Гітлянську заявила, що Єрофєєв і Александров знаходяться в Києві.

В Адміністрації Президента України (АПУ) пов'язали "фейк" про обмін ГРУшников з спробами відвернути увагу від суду над Надією Савченко.

Александров і Єрофєєв були затримані в районі міста Щастя Луганської області 16 травня. Через кілька днів СБУ пред'явила їм звинувачення в участі в терористичній діяльності. Александров і Єрофєєв визнали, що є військовослужбовцями ГРУ Генштабу Збройних Сил РФ.