ua en ru

В АПУ пов'язали "фейк" про обмін ГРУшників зі спробами відвернути увагу від суду над Савченко

В АПУ пов'язали "фейк" про обмін ГРУшників зі спробами відвернути увагу від суду над Савченко Фото: Андрій Лисенко

Лисенко закликав ЗМІ перевіряти таку інформацію

В АПУ пов'язали "фейк" про обмін військовослужбовців Головного розвідувального управління РФ Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва на українських полонених з спробами відвернути увагу від суду над українською льотчицею і народним депутатом Надією Савченко. Про це в ході брифінгу у вівторок в Києві повідомив представник Адміністрації Президента України (АПУ) з питань АТО Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Інформація про обмін військовослужбовців Збройних сил РФ Єрофєєва і Александрова не відповідають дійсності. Це фейк і провокація російських спецслужб і засобів масової інформації були організовані для відволікання уваги від початку сфабрикованої судилища над Надією Савченко", - сказав Лисенко.

Також він закликав ЗМІ перевіряти аналогічну інформацію.

Нагадаємо, раніше в СБУ спростували заяви про обмін російських ГРУшників на українських полонених.

Зазначимо, як писали російські ЗМІ з посиланням на анонімні джерела в силовому відомстві України, бійців ГРУ Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва обміняли на українських полонених.

"Їх обміняли на кілька осіб, серед яких були як українські громадяни, так і громадяни інших країн, які воювали за українську сторону. Додам тільки, що наші хлопці піддавалися в полоні жорстоким тортурам", - цитували російські ЗМІ слова джерела.