ua en ru

У СБУ спростували заяви про обмін російських ГРУшників на українських полонених

У СБУ спростували заяви про обмін російських ГРУшників на українських полонених Фото: СБУ

ГРУшники очікують завершення розслідування

У Службі безпеки України (СБУ) спростували заяви російських ЗМІ про обмін воєнних Головного розвідувального управління РФ Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва на українських полонених. Про це у своєму Facebook написала прес-секретар СБУ Олена Гітлянську.

"Російське видання оприлюднило черговий фейк. Жодних ГРУшників ми не обмінювали. Вони в Україні чекають завершення розслідування і суд", - повідомила вона.

Нагадаємо, як писали російські ЗМІ з посиланням на анонімні джерела в силовому відомстві України, бійців ГРУ Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва обміняли на українських полонених.

Російське видання оприлюднило черговий фейк. Ніяких грушників ми не міняли. Вони в Україні, очікують завершення розслідування та на суд

Posted by Гітлянська Олена on 27 липня 2015 р.

"Їх обміняли на кілька осіб, серед яких були як українські громадяни, так і громадяни інших країн, які воювали за українську сторону. Додам тільки, що наші хлопці піддавалися в полоні жорстоким тортурам", - цитували російські ЗМІ слова джерела.

Раніше Міноборони РФ документально підтвердило звільнення затриманих на Донбасі ГРУшників. Так, згідно з документом, отриманого у відповідь на запит Ради з прав людини при Президентові РФ, директора проекту "Громадянин і армія" Сергія Кривенка, військовослужбовці Головного розвідувального управління РФ Олександр Александров Євген Єрофєєв приїхали в Україну вже будучи звільненими з російської армії. Зокрема, у відповіді відомства йдеться, що "дійсно, зазначені громадяни (Александров і Єрофєєв) раніше проходили військову службу за контрактом у Збройних силах РФ", однак "події, пов'язані з їх виїздом з РФ і перебуванням на території України, що відбулися після звільнення з військової служби і не пов'язані з її проходженням".