ua en ru

Кредитний портфель банків у гривні в червні виріс на 1,8%, - НБУ

Кредитний портфель банків у гривні в червні виріс на 1,8%, - НБУ Фото: Національний банк України (flickr.com/National Bank Of Ukraine)

Грошова маса в країні зросла до 1,1 трлн гривень

В Україні кредитний портфель банків у гривні в червні виріс на 1,8% в порівнянні з травнем. Про це йдеться в повідомленні Національного банку України.

Повідомляється, що за підсумками червня грошова маса виросла на 1,3% до 1103,1 млрд. гривень, що було обумовлено збільшенням готівкових коштів в обігу поза банками (на 2,4% м/м) і залишків за депозитами в національній валюті (на 2,0% м/м).

Кредитний портфель банків у гривні виріс на 1,8% в червні в порівнянні з травнем. Залишки за кредитами, наданими корпоративному сектору в національній валюті збільшилися на 1,9% м/м, домашнім господарствам - на 1,3% м/м.

Одночасно і бізнес, і населення продовжували скорочувати свою заборгованість перед банками за кредитами в іноземній валюті, залишки за якими (у доларовому еквіваленті) скоротилися на 1,1% м/м за підсумками місяця.

Залишки за вкладами за підсумками червня відновили позитивну динаміку як у національній, так і в іноземній валюті (у доларовому еквіваленті).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НБУ прогнозує уповільнення зростання монетарної бази та грошової маси в 2017 році.